Mai idézet

2011. február 23., szerda

Gondolatvágányok

Sok gondolat jár a fejemben, álmok, amik esténként jönnek és a valóság vonulatai. 
Mindig megmutatkozik az, hogy a türelem mennyire fontos az ember életében... s bár csak akkor válik fontossá, amikor feladat elé nézünk ismét, mégis mindig emlékeztet arra valami, hogy türelemmel kell kivárni azt, hogy egy-egy feladat elérjen hozzánk, megérjen arra, hogy azt megoldhassuk. Általában akkor a legnehezebb a türelmet gyakorolni, amikor látod magad előtt a következő lépés, de tudod még várnod kell a megfelelő pillanatra, s csak akkor láthatsz neki a megoldásnak, amikor itt az idő. Én ezt még mindig jobban szeretem, mint amikor nem látom a következő lépést, bár nem könnyű várni...de megéri, s erről már többször megbizonyosodtam! 

Másik gondolat... ha valaha is újra játszhatnám az életemet, akkor bizonyára lennének dolgok, amiket másként csinálnék. Vagy mégse... néha elgondolkodom, mi lenne ha... 
Persze tudom... a jelenre kellene gondolnom és nem arra, hogy mit csináltam volna másként. csak néha egy-egy pillanatban eszembe jut. Mert milyen lenne, így vagy úgy? Vajon ugyanez az ember lennék?

Harmadik gondolat... amikor egy embernél látod, hogy nagy szüksége van a szeretetre, akkor nem gondolkozol azon, hogy mennyit adj neki, hanem érzésből jön... csak úgy. Nekem legalábbis így szokott lenni... meglátom vagy megérzem, hogy kinek mennyi kell, és adom. Minden ok nélkül.

Negyedik gondolat... sokszor elég csak egy kis szünet, egy apró változás, hogy rájöjjünk mi az, ami igazán kell nekünk az életben. Bár lehet, hogy sokszor össze vagyunk zavarodva, és úgy érezzük, hogy már a szívünkkel gondolkodunk és az eszünkkel érzünk, de azért a megoldás előbb-utóbb megmutatkozik.

Zárásképp néhány idézet: 
"Az arc, amely korábban egy volt a sok közül, a lélek által egyetlenné válik. (...) Mindenki láthatja, de csak egy veszi észre az arcot. Csak egyvalaki látja meg benne maradéktalanul a lelket."
"Mindig állj ellen az első késztetéseidnek. Azok a legtöbbször túl nagylelkűek."

"A szeretet a végső valóság. Az egyetlen. A minden. A szeretet érzése Isten megtapasztalása."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése